Ondersteuning en schrijfhulp

Schrijven kan helend werken. Door bijvoorbeeld de verwerking van herinneringen. Maar ook het neerschrijven van een fantasieverhaal kan bijdragen aan een gezonde zelfwaarde. Het geschrevene kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verkrijgen van begrip en waardering. Voor de schrijver zelf in de eerste plaats, maar ook voor zijn of haar leefomgeving.

Twijfel om het taalgebruik, onzekerheid, angst, taalarmoede; om verschillende redenen blijven veel verhalen ongelezen. Maar veel schrijvers willen wel dat hun verhalen gelezen worden. Als een verteller naar wie niet geluisterd wordt, zo kan een schrijver van ongelezen verhalen zich voelen. Als een eenzaam persoon die zich door niemand gehoord weet. Door hulp te krijgen bij het schrijven kan hij of zij uit zijn of haar isolement komen. Stichting Devieer wil het eigen kunnen aanmoedigen door hulp te bieden van een redacteur. Een redacteur kan als corrector of als schrijfcoach helpen. Devieer wil graag helpen de kansen te vergroten het eigen verhaal bij lezers en luisteraars te brengen.

Van de redactie:

Het beeldje. Het eerste wat mij opviel bij binnenkomst, was een beeldje van een vrouw in een blauwe jurk met goudversieringen.
Lees meer

Ervaringsverhaal:

Een paar jaar geleden ben ik begonnen aan het schrijven van mijn boek; De tijdmachine van oom Boaz. Lees meer